Потребител  
Парола

Криптирана  Стандартна

 


Често задавани въпроси и техните отговори
 

Въпрос: Легитимен ли е документа ?
Отговор: Да документа, който се издава е легитимен. След успешно издържане на модулите ви се издава Свидетелство за професионална квалификация за цялата професия или част от професията (Образец за МОМН) от Център за професионално обучение към "Регионален център за професионална квалификация" ООД - гр. Плевен.

Въпрос: Лицензиран ли е центъра ?
Отговор: Да, центърът е един от първите лицензирани от националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) под №200312133 и е включен под №95 в списъка като Доставчик на обучение (ДО) за професионално обучение и №407 за обучение по ключова компетентност по ОП "РЧР 2007-2013" на заети и безработни лица съгласно чл.7 ал.2 от ПМС 251 / 21.10.2009г. и вписан в регистъра на Агенцията за социално подпомагане като доставчик на социални услуги. Всички документи доказващи лицензa на центъра може да разгледате тук

Въпрос: Направих заявка, а още не съм получил потребителско име и парола, защо ?
Отговор: Потребителско име и парола ще ви изпратим веднага след заплащане на 30% от таксата на курса. За повече информация за предлаганите професии и специалности натиснете бутона Специалности. Там може да намерите учебен план на желаната специалност и цена на курса на обучение

Въпрос: След колко време ако не влизам в базата ми се закрива акаунта ?
Отговор: Потребителското ви име и парола се изтриват, ако не посещавате нашата база в продължение на 12 месеца и ви предлагаме възможност да получите документ върху част от професията за издържаните от вас модули.

Въпрос: Завърших курса на обучение, но незнам какви данни да ви изпратя за да получа документ ?
Отговор: Всеки ден в 19:00 часа автоматично се проверява има ли завършили курсисти. На всички завършили курсисти се изпраща писмо с необходимите данни за получаване на документ. По принцип изпращаме данните също и при заявка от ваша страна. В този случай е възможно да се получи дублиране на едно и също писмо в вашата пощенска кутия. Информацията изпратена от вас, изпращайте само на e-mail: rcpk_distan@abv.bg

Въпрос: Каква е цената на желаният от мен курс на обучение ?
Отговор: Цената на дистанционен курс зависи от степента на професионална квалификация. В зависимост от степента крайната цена е:
-I степен   - 300 лв.
-II степен  - 600 лв.
-III степен - 900 лв.

Въпрос: Какъв е начинът за заплащане на таксата на курса и кога се заплаща ?
Отговор: Заплащането на курса е на два етапа - първоначално 30% при записване в курс по дистанционно обучвние. След което имате достъп до нашата система и възможност за попълване на тестове. След успешно издържане на всички модули, ако искате да получите документ се заплаща останалите 70% от таксата, която се внася в РЦПК ООД - гр. Плевен и в срок от пет работни дни ви се издава документа. В противен случай акаунта ви се закрива 6 месец след успешно попълнени тестове.

Въпрос: Как става заплащането и как се получава документа ?
Отговор: Заплащането става чрез пощенски запис или по банков път. Получаването на документа става чрез куриер (разходите за доставката са за ваша сметка).

Въпрос: Необходими ли са някакви документи или данни да изпращам ?
Отговор: Да, необходими са някои данни за вас, но всичко което е необходимо се изпраща по e-mail. Необходими са следните данни: Трите имена по паспорт, ЕГН, място на раждане, град, община, област, образование, учебно заведение което сте завършили, диплома серия N, номер на личната карта и граждансво. Също така сканирана цветна снимка за паспорт с разделителна способност поне 150dpi(точки). Повече информация, ще получите от e-mail след завършване на курса.

Въпрос: Мога ли да получа документ за определени модули ?
Отговор: Да, може да получите свидетелство за част от професията.

Въпрос: Колко време трае курса на обучение ?
Отговор: Курса на обучение е изцяло On-Line. Има необходимия материал, който ви е необходим за да усвоите модулите. След което трябва да попълните тестовете. Няма ограничение за времето на попълване на тестовете. Когато попълните тестовете тогава ще получите документ.

Въпрос: Изпратихте ми документа, а още не съм го получил ?
Отговор: В зависимост от населенето място и разтоянието до него, документите пристигат от 2 до 5 дена след изпращането им.

Въпрос: Ако имам проблем със акаунта, страницата, при некоректна хипер връзка или някакъв друг проблем към кой да се обърна ?
Отговор: При някакъв проблем пишете на нашия e-mail: rcpk_distan@abv.bg или пишете в нашия On-Line форум.